Aktualności Zapraszamy na warsztaty edukacyjne!
19/06/2020 |

Zapraszamy na warsztaty edukacyjne!

„Sukces kobiecy dawniej i dziś” – edycja 2020! Zapraszamy na warsztaty edukacyjne!

Unia Gospodarcza Regionu Śremskiego – Śremski Ośrodek Wspierania Małej Przedsiębiorczości oraz Centrum Kultury Książ Wlkp. serdecznie zapraszają KOBIETY do udziału w warsztacie edukacyjnym pt.: „Kobieta operatywna – praca organiczna a współczesny model Kół Gospodyń Wiejskich”.
Warsztat skierowany jest głównie do członków Kół Gospodyń Wiejskich i ich sympatyków, i będzie się składał z trzech mini szkoleń, których celem będzie dokonanie identyfikacji kół, wzmocnienie ich marki, rozwój poprzez wykorzystanie potencjału ludzi i miejsca.

Pierwsze szkolenie:
Termin: 3 lipca 2020 r. Miejsce: Centrum Kultury Książ Wlkp. (Książ Wlkp., ul. Zakrzewska 15), start godzina 16.00 (warsztat będzie trwał 5 h).
Temat: Personal branding – zbuduj własną markę.

Marka jest połączeniem naszego obrazu i reputacji. Zbudowana na solidnych fundamentach sztuki dyplomacji, daje przewagę konkurencyjną, sygnalizuje podejście organizacji do zasad, wzmacnia jej markę, umacnia nasz autorytet. Tematy szkolenia:
- Marka osobista – odważ się być tym kim chcesz,
- Zaufanie menadżera – pierwiastek, który zmienia wszystko,
- Komunikacja marki – zbuduj własny wpływ i zaznacz swoją obecność,
- Jak brzmi Twój cyfrowy głos  - marka w social mediach.
Szkolenie poprowadzi: Renata Brukiewicz – dyplomowany trener, doradca biznesowy i wizerunkowy. Ekspert i popularyzatorka wiedzy z savoir vivre, etykiety i kultury w świecie biznesu. Producent artystyczny i konferansjerka.

Drugie szkolenie:

Termin: 7 lipca 2020 r. Miejsce: Centrum Kultury Książ Wlkp. (Książ Wlkp., ul. Zakrzewska 15), start godzina 16.00 (warsztat będzie trwał 6 h, w tym 2 godziny teorii w dniu 7 lipca br. Pozostałe 4 h: 2 h spaceru po wybranej miejscowości, 2 h wstęp do pisania questu w terminie późniejszym, uzgodnionym z uczestnikami szkolenia).
Temat: Questing – nowoczesna forma interpretacji i promocji dziedzictwa kulturowego wsi oraz integracji społeczności lokalnej. Tematy szkolenia:
- Zasady tworzenia questu,
- Analiza otoczenia i układanie trasy,
- Tworzenie wskazówek edukacyjnych, ruchu i zagadek,
- Tworzenie map, ozdobników, skrzyni ze skarbem,
- Ewaluacja questu,
- Przygotowanie projektu graficznego karty questu,
- Działania promocyjne.

Szkolenie poprowadzą: Monika Bulińska i Anna Michalak – od ponad 20 lat związane z promocją regionu, prowadzeniem punktu informacji turystycznej i projektami turystycznymi, trenerki i propagatorki questingu oraz autorki regionalnych wydawnictw.

Trzecie szkolenie:

Termin: 9-10 lipca 2020 r. Miejsce: Centrum Kultury Książ Wlkp. (Książ Wlkp., ul. Zakrzewska 15), start godzina 16.00 (warsztat będzie trwał dwa dni po 5 h).
Temat: Budowanie modelu biznesowego – interaktywne szkolenie wykorzystujące metodę rozwoju własnego JA i stosowania narzędzi komunikacji wizualnej do oceny rozwoju osobistego oraz KGW i jego określonej specyfikacji.

Szkolenie poprowadzi: Ewa Biały - absolwentka akademii muzycznych w: Poznaniu, Warszawie i Bydgoszczy, Wyższej Szkoły Biznesu w Poznaniu oraz szkoły liderów Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolność. Muzyk i społecznik, realizująca projekty edukacyjne i kulturalne, lokalne i międzynarodowe, prezes zarządu Ogólnopolskiego Stowarzyszenia „Z muzyką do ludzi”.

Udział w warsztatach jest bezpłatny, obowiązują wcześniejsze zapisy!!!
Liczba miejsc jest ograniczona, dlatego w przypadku dużego zainteresowania szkoleniami ustala się limit uczestnictwa członków KGW do dwóch osób.

Serdecznie zapraszamy na pozostałe szkolenia:

1. „Życie to komunikacja” – warsztat jednodniowy dla kobiet, które chcą poznać tajniki skutecznej komunikacji. Miejsce realizacji - gmina Śrem
2. „Marianna i róże – o savoir vivre i kulturze” – warsztat jednodniowy interaktywny wokół stołu, w tym: przygotowanie stołu, zastawy, serwowanie potraw, maniery przy stole, rodzaje przyjęć dawniej i dziś. Miejsce realizacji: gmina Dolsk.
3. „Tekla i jej sposób bycia” – jednodniowy warsztat z zakresu protokołu i etykiety biznesowej w praktyce dawniej i dziś.

Kontakt i zapisy: unia@srem.com.pl, tel. 61 28 32 704 lub bezpośrednio w biurze Unii (Śrem, ul. Okulickiego 3).

Nasi partnerzy:
Ogólnopolskie Stowarzyszenie „Z muzyką do ludzi”
Centrum Kultury Książ Wlkp.
Biblioteka Publiczna Miasta i Gminy Dolsk
Stowarzyszenie Miłośników Dziedzictwa Narodowego im. gen. Józefa Wybickiego
Śremski Ośrodek Kultury
Szkoła Podstawowa im. Emilii Sczanieckiej w Konarzycach