Aktualności Wyniki finału VI edycji konkursu wiedzy o gen. Józefie Rufinie Wybickim i polskich symbolach narodowych
31/05/2021 |

Dziś, o godzinie 11.00, w Muzeum Śremskim odbył się finał VI edycji konkursu wiedzy o gen. Józefie Rufinie Wybickim i polskich symbolach narodowych, którego organizatorem byli: Unia Gospodarcza Regionu Śremskiego – Śremski Ośrodek Wspierania Małej Przedsiębiorczości, Stowarzyszenie Miłośników Dziedzictwa Narodowego im. gen Józefa Wybickiego oraz Muzeum Śremskie. Konkurs realizowany był w ramach inicjatywy „Wybicki – REAKTYWACJA VII” i został dofinansowany przez Kuratorium Oświaty w Poznaniu, które objęło również patronat honorowy. Udział w finale wzięło 22 uczestników z całej Wielkopolski, wyłonionych podczas eliminacji on-line, które miały miejsce 30 kwietnia br. Zarówno eliminacje, jak i finał, odbywały się na trzech poziomach, tj: klasy IV-VI szkół podstawowych, klasy VII – VIII szkół podstawowych i szkoły ponadpodstawowych. Wszyscy finaliści otrzymali dyplomy oraz publikacje, a trzy najlepsze osoby z każdego poziomu również nagrody. Komisja konkursowa oceniła prace i przedstawiła następujące wyniki:

Klasy IV-VI

I miejsce Tomasz Przewoźniak (Kościan)

II miejsce Jagoda Wolarczak (Mosina)

III miejsce Julian Dulęba (Poznań)

Klasy VII-VIII

I miejsce Kacper Ignasiak (Krotoszyn)

II miejscu Piotr Płatun (Dolsk)

III miejsce Paweł Witek (Krotoszyn)

Szkoły ponadpostawowe

I miejsce Ewelina Krasnowska (Śrem)

II miejsce Szymon Antoszkiewicz (Śrem)

III miejsce Marcelina Frąckowiak (Śrem)

Serdecznie gratulujemy wszystkim finalistom, a w szczególności nagrodzonym. Dziękujemy nauczycielom i rodzicom za wspieranie swoich dzieci i zachęcamy do udziału w następnej edycji.

Unia Gospodarcza Regionu Śremskiego – Śremski Ośrodek Wspierania Małej Przedsiębiorczości dziękuje współorganizatorom oraz członkom komisji konkursowej za ich pracę i wkład w przygotowaniu eliminacji i finału konkursu.

Dziękujemy również gminie Śrem za podarowane publikacje "Historia Śremu". I jeszcze osobne podziękowanie dla firmy Nazaweb Marek Kawczyński za pomoc informatyczną i techniczną obsługę eliminacji on-line.

Projekt współfinansowany przez:                                             Patronat honorowy: