Aktualności Webinarium „Polski Ład - składka zdrowotna pracownika”, 22.12.2021 r., godz.: 16:00-19:00.
21/12/2021 |

Serdecznie zapraszamy na bezpłatne szkolenie w formie webinarium „Polski Ład - składka zdrowotna pracownika”, które odbędzie się dniu 22.12.2021 r., godz.: 16:00-19:00.

Szkolenie skierowane jest do pracowników działów kadrowo-płacowych i biur rachunkowych, zajmujących się naliczanie wynagrodzeń. Szkolenie ma na celu przekazanie praktycznej wiedzy związanej ze sposobem naliczania składki  zdrowotnej, odliczania/nieodliczania kwoty wolnej od podatku, kosztów uzyskania przychodów i konieczności pozyskiwania oświadczeń od pracowników zleceniobiorców i stażystów/absolwentów.

Zakres tematyczny:

Skala podatkowa – roczne i miesięczne obowiązki płatnika:

- skala podatkowa – czy tylko 120 tyś. ?

- kwota wolna od podatku w dwóch odsłonach,

- nowe zwolnienia podatkowe,

- koszty uzyskania – podwyższenie do 120 tys. plus możliwość rezygnacji,

- nowe druki oświadczeń pracowników i zleceniobiorców.

Wykładowca: Pani Izabela Leśniewska - Doradca Podatkowy, autor artykułów na stronie prawo.pl, ekspert w Rzeczpospolitej.

Osoby zainteresowane udziałem prosimy o zgłoszenie na adres mailowy: milena@unia.srem.com.pl lub telefonicznie: 698 074 659.