Aktualności VII edycja wojewódzkiego konkursu wiedzy o gen. Józefie Rufinie Wybickim i polskich symbolach narodowych
07/03/2022 |

Unia Gospodarcza Regionu Śremskiego – Śremski Ośrodek Wspierania Małej Przedsiębiorczości, Stowarzyszenie Miłośników Dziedzictwa Narodowego im. gen. Józefa Wybickiego, Szkoła Podstawowa im. gen. Józefa Wybickiego w Manieczkach i Muzeum Śremskie serdecznie zapraszają uczniów szkół podstawowych i ponadpodstawowych z terenu województwa wielkopolskiego do udziału w VII edycji wojewódzkiego konkursu wiedzy o gen. Józefie Rufinie Wybickim i polskich symbolach narodowych.

Na stronie konkursu www.konkurs-wybicki.pl są dostępne: regulamin, wybrana literatura, formularz zgłoszeniowy oraz szczegółowe informacje o zasadach konkursu.

Terminy:

18 marca 2022 r. – ostateczny termin zgłoszenia uczestników do konkursu (formularz on-line)

8 kwietnia 2022 r. – eliminacje wojewódzkie on-line

14 maja 2022 r. – finał konkursu (stacjonarnie) w Manieczkach

18 września 2022 r. – wręczenie nagród i dyplomów podczas Dnia Hymnu Polskiego w Manieczkach.

Konkurs realizowany jest w ramach inicjatywy „Wybicki-REAKTYWACJA VIII”, odbywa się pod honorowym patronatem Wielkopolskiego Kuratora Oświaty i przy współfinansowaniu Kuratorium Oświaty w Poznaniu. Na zwycięzców czekają atrakcyjne NAGRODY!!!

Kontakt:

e-mail: monika@unia.srem.com.pl, tel. +4861 28 32 704