Aktualności VI wojewódzki konkurs wiedzy o gen. Józefie Rufinie Wybickim i polskich symbolach narodowych
18/02/2021 |

Unia Gospodarcza Regionu Śremskiego - Śremski Ośrodek Wspierania Małej Przedsiębiorczości, Stowarzyszenie Miłośników Dziedzictwa Narodowego im. gen. Józefa Wybickiego oraz Muzeum Śremskie organizują po raz szósty wojewódzki konkurs wiedzy o gen. Józefie Rufinie Wybickim i Polskich Symbolach Narodowych. Konkurs realizowany jest w ramach zadania pn.: "Wybicki - Reaktywacja VII" i współfinansowany przez Kuratorium Oświaty w Poznaniu.

Do konkursu przystąpić mogą uczniowie szkół podstawowych oraz szkół ponadpodstawowych z terenu województwa wielkopolskiego. Zakres zagadnień oraz zalecana literatura znajdują się w regulaminie konkursu.

Każda szkoła może zgłosić do konkursu po dwie osoby na każdym poziomie edukacyjnym, określonym w regulaminie.

Termin zgłoszeń upływa w dniu 31 marca 2021 r. o godz. 15:00. Po otrzymaniu zgłoszenia, do 16 kwietnia 2021 r., na adres elektroniczny szkoły, podany w karcie zgłoszeniowej, przesłany zostanie jednorazowy login i hasło, aktywne do wykorzystania tylko w dniu i w czasie trwania konkursu.
Eliminacje wojewódzkie online odbędą się w dniu 30 kwietnia 2021 r. o godz. 11.00 i trwać będzie do godziny 12.00

Finał konkursu będzie miał formę pisemną i odbędzie się 29 maja 2021 r. w Szkole Podstawowej im. gen. Józefa Wybickiego w Manieczkach – dojazd we własnym zakresie.

Wszystkie terminy oraz szczegółowe informacje znajdują się w regulaminie konkursu.

Literatura oraz karta zgłoszenia, regulamin i zgoda rodziców dostępne są na stronie konkursu www.konkurs-wybicki.pl w zakładce do pobrania.

Zgłoszenia do konkursu, zgodnie z regulaminem, należy wysłać na adres  konkurs.wybicki@gmail.com !!!!

Serdecznie zapraszamy do udziału w konkursie.