Aktualności V edycja wojewódzkiego konkursu wiedzy o gen. Józefie Rufinie Wybickim i polskich symbolach narodowych
12/02/2020 |

Unia Gospodarcza Regionu Śremskiego - Śremski Ośrodek Wspierania Małej Przedsiębiorczości, Stowarzyszenie Miłośników Dziedzictwa Narodowego im. gen. Józefa Wybickiego oraz Muzeum Śremskie organizują po raz piąty wojewódzki konkurs wiedzy o gen. Józefie Rufinie Wybickim i Polskich Symbolach Narodowych. Konkurs realizowany jest w ramach zadania pn.: "Wybicki - Reaktywacja VI" i współfinansowany jest przez Kuratorium Oświaty w Poznaniu.

Do konkursu przystąpić mogą uczniowie szkół podstawowych oraz szkół ponadgimnazjalnych z terenu województwa wielkopolskiego. Zakres zagadnień oraz zalecana literatura znajdują się w regulaminie konkursu.

Każda szkoła może zgłosić do konkursu po dwie osoby na każdym poziomie edukacyjnym, określonym w regulaminie.

Termin zgłoszeń upływa w dniu 31 marca 2020 r. o godz. 15:00
Eliminacje wojewódzkie odbędą się w dniu 28 kwietnia 2020 r. o godz. 11.00

Wszystkie informacje dostępne będą na stronie konkursu www.konkurs-wybicki.pl oraz na stronie www.unia.sremc.om.pl w podstronie turystyka i dziedzictwo kulturowe.

Do pobrania:

Regulamin konkursu

Karta zgłoszenia

Zgoda rodziców

Serdecznie zachęcamy do udziału!!!