Aktualności "Rowerem do Śremu" za nami!
15/05/2018 |

"Rowerem do Śremu" za nami!

W minioną sobotę, 12 maja br., odbyła się impreza rowerowa „Rowerem do Śremu”. Udział w niej wzięło ok. 300 osób.

Uczestników powitała Monika Bulińska – Dyrektor Biura Stowarzyszenia Unia Gospodarcza Regionu Śremskiego – Śremski Ośrodek Wspierania Małej Przedsiębiorczości oraz członkowie Zarządu: Pan Adam Lewandowski – Burmistrz Śremu, Pan Henryk Litka – Burmistrz Miasta i Gminy Dolsk, Pan Marek Pakowski – Wójt Gminy Brodnica oraz Panowie Maciej i Szymon Kowalscy – właściciele firmy Green Bike, na której terenie odbywała się impreza.

Po oficjalnym otwarciu rowerowego sezonu turystycznego w regionie śremskim przez Pana Adama Lewandowskiego, nastąpiły zmagania uczestników w konkurencjach sprawnościowych takich jak: slalom rowerowy, toczenie opony, bieg z cytryną i „idziemy na wyspę”. Najlepsi w swoich kategoriach otrzymali nagrody.

Ponadto każdy zapisany uczestnik mógł skosztować bezpłatnie pysznej grochówki i napić się kawy.

Specjalną atrakcję w postaci pokazu akrobacji rowerowych przygotowała firma Green Bike, dzięki której można było także skorzystać z rowerowych porad technicznych i odpocząć na udostępnionych pufach. KSA Sport przygotował trampoliny, na których każdy mógł spróbować swych sił. Wszyscy mogli zapoznać się również z zasadami udzielania pierwszej pomocy za sprawą Śremskiej Grupy Nieustannych Optymistów Krówka Mała. Dodatkowo, swoje stanowisko miał Pan Robert Czerniak, podróżnik i autor książki „Podróże do granic”. A całość była relacjonowana przez Klub Krótkofalowców LAMBDA.

Serdecznie dziękujemy wszystkim osobom zaangażowanym w organizację tego dnia. Naszemu partnerowi – firmie Green Bike za całokształt. Witkowi Opielewiczowi za nagłośnienie, KSA za pokaz ćwiczeń na trampolinach, Krówce Małej za cenne wskazówki,  chłopakom z grupy rowerowej za akrobacje, wolontariuszkom z Zespołu Szkół Ekonomicznych i ich opiekunowi Pani Annie Słowińskiej za pomoc przy prowadzeniu konkurencji, naszym zaprzyjaźnionym już ratownikom medycznym za gotowość udzielenia pomocy oraz oczywiście krótkofalowcom Lambda. Panu Królakowi za smaczną grochówkę również.

ALE PRZEDE WSZYSTKIM DZIĘKUJEMY ROWERZYSTOM, BO BEZ WAS NIE BYŁOBY IMPREZ!!!

……i jeszcze bardzo przychylnej aurze.

Do zobaczenia 15 września br. na zakończeniu rowerowego sezonu turystycznego w Brodnicy. Rezerwujemy datę w kalendarzach!!!