Aktualności Quest o Zaborowie opracowany w ramach projektu "Sukces kobiecy dawniej i dziś"
02/12/2020 |

Quest o Zaborowie opracowany w ramach projektu "Sukces kobiecy dawniej i dziś"

Już gotowy!!! Quest o wsi Zaborowo w gminie Książ Wlkp.

Unia Gospodarcza Regionu Śremskiego – Śremski Ośrodek Wspierania Małej Przedsiębiorczości, na zaproszenie Koła Gospodyń Wiejskich Zaborowo, współuczestniczyła w tworzeniu nowej gry terenowej pt.: „Zaborowo, okolice i nieodkryte tajemnice”.

Pierwsze spotkanie z mieszkańcami wsi odbyło się podczas realizowanego przez nas szkolenia o questingu w ramach projektu „Sukces kobiecy dawniej i dziś”. Kolejne miały miejsce już w Zaborowie, które jak się okazuje, kryje wiele atrakcji i historii nieznanych. Z questu możemy dowiedzieć się między innymi jaki jest związek Zaborowa z Śremem, poznać historię wsi, jej mieszkańców i legendy. Także pospacerować w otoczeniu pięknej przyrody w dolinie Warty.

Dziękujemy KGW i mieszkańcom za współpracę. Szczególnie Panu Tomaszowi Szymańskiemu za wszystkie ciekawostki i historie, którymi sypał jak z rękawa J. Również dziękujemy paniom z ŚremChodzi za ewaluację questu :)

A Was drodzy mieszkańcy zapraszamy do Zaborowa z questem  już na wiosnę 2021 r. – szczegóły niebawem.

Opracowanie questu było realizowane w ramach projektu „Sukces kobiecy dawniej i dziś” i współfinansowane ze środków Samorządu Województwa Wielkopolskiego.