Aktualności bezpłatny warsztat „Uniwersalny portret kobiety – Emilia Sczaniecka, ja i inne kobiety świata” – Teatr Dziennikarski
20/08/2021 |

Ostatni już warsztat edukacyjny dla kobiet w tym roku w ramach projektu „Sukces kobiecy dawniej i dziś”, na który zapraszamy bardzo serdecznie!!!

„Uniwersalny portret kobiety – Emilia Sczaniecka, ja i inne kobiety świata” – Teatr Dziennikarski, który poprowadzi Eva Rufo, jako forma dialogu społecznego o kobietach i dla kobiet

7 września 2021 r., godz. 17-19

8 września 2021 r., godz. 17-19

Ceglarnia Jarosławki

Główną częścią spotkania będzie wizerunek kobiety oferowany w współczesnych mediach: prasie
i magazynach oraz próba zastanowienia się nad tym obrazem i jego związkiem z naszymi doświadczeniami jako kobiet. W spotkaniach będziemy wykorzystywać metodę teatru gazetowego, jako jednej z metod Teatru Uciśnionych. Powstała ona w latach 70-tych XX w., a jego twórcą był Augusto Boal – brazylijski dyrektor artystyczny teatru Arena. Wykorzystywał on teatr jako narzędzie dialogu społecznego, uznając, ze wszyscy uczestnicy poszczególnych społeczności są zarówno aktorami jak i widzami otaczających zdarzeń …

Niezapomniane doświadczenie … będzie kreatywnie, inspirująco, kobieco – serdecznie zapraszamy

Eva Rufo – poznanianka z wyboru, hiszpanka z urodzenia, aktorka i reżyser teatralny, performerka i gawędziarz, wykładowczyni w Zakładzie Językoznawstwa Stosowanego Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Organizatorka festiwalu opowiadania „Una Semana de Cuento”.

Udział w spotkaniu jest bezpłatny, obowiązują wcześniejsze zapisy!!!

Partnerzy:

Centrum Kultury Książ Wlkp.

Ceglarnia Jarosławki

koła gospodyń wiejskich powiatu śremskiego

Kontakt i zapisy: Unia Gospodarcza Regionu Śremskiego – Śremski Ośrodek Wspierania Małej Przedsiębiorczości, ul. Okulickiego 3, 63-100 Śrem, tel. / fax: 61 28 32 704, e-mail: unia@srem.com.pl,
www.unia.srem.pl

Projekt „Sukces kobiecy dawniej i dziś” jest współfinansowany przez Samorząd Województwa Wielkopolskiego.